Houweling

zoekvenster sluiten

Houweling Verpakkingen

Moton Lubricants

naar overzicht

Gepubliceerd in oktober 2016

 

“Het draait om kwaliteit, samenwerking en ontwikkeling”

Maatwerk fles en dop voor private label producten Moton

Het assortiment van Moton Lubricants is uitgebreid met een nieuwe fles. In nauwe samenwerking met leverancier Houweling Groep is een speciale verpakking voor olie- en brandstofadditieven ontwikkeld. De kenmerkende hals, DIN18 opening en bijpassende dop maken de fles uitermate geschikt voor zijn toepassing.

“Wij werken altijd aan verbetering,” zegt Marcel Beuker, sinds 11 jaar commercieel manager van Moton Lubricants. Moton heeft zich gespecialiseerd in de ontwikkeling en productie van olie- en brandstofadditieven, smeermiddelen en smeervetten, droogsmeermiddelen, reinigingsproducten en montagepasta’s. Ze leveren hun producten, allen onder private label, in 136 landen aan 900 verkooppunten. Het succes van het bedrijf vindt zijn oorsprong in onderzoek en ontwikkeling. Begonnen door directeur Jan Hermanie in 1980 werkt Moton continu aan verbeterde ingrediënten, nieuwe recepturen en specifieke toepassingen.

Naast de inhoud van hun producten is er ook bij de vorm, de verpakking, natuurlijk altijd ruimte voor verbetering. “En dat is nu die samenwerking die wij graag met onze klanten aangaan,” geeft Frank Houweling aan. De accountmanager van Houweling Packaging Logistics, het bedrijfsonderdeel van de Houweling Groep dat verpakkingen ontwikkelt en distribueert, ging samen met Marcel Beuker aan de slag. Frank Houweling: “Het samenbrengen van de kennis en kunde van beide partijen geeft altijd de grootste garantie op succes.”

Moton Lubricants

Foto: De ingrediënten van de producten van Moton staan volgens alle voorschriften op het veiligheidsblad, maar de precieze samenstelling en productiewijze zijn en blijven een goed bewaard bedrijfsgeheim. De recepturen zijn allen bij het patentbureau geregistreerd.

Toepassing

Uiteraard moest de nieuwe verpakking aan vele voorwaarden voldoen. Van voor de hand liggende technische eisen zoals grondstofkeuze en etikettering tot uiterlijke wensen voor een opvallende vorm in het schap en inpassing in het brede assortiment van Moton. De oude driehoekige fles van 500 ml in één kleur heeft daarbij plaats gemaakt voor een ronde fles met opvallend lange hals. De verpakking bestaat uit een inhoud van 300 en 500 ml, beide in zwart en zilverkleur leverbaar, met een bijpassende zwarte inductie seal-dop op de DIN18 opening.

Moton Lubricants

Yerney Beuker, zoon van Marcel en vormgever en conceptontwikkelaar binnen Moton, gaf vanuit zijn oogpunt aan wat er nodig was in, aan en om de nieuwe fles. Houweling zorgde ervoor dat de hals van het flesje in de opening van elk voertuig past, waardoor geen adapter nodig is en dus minder kans op knoeien. De twee inhoudsmaten zijn afgestemd op de meest gebruikte hoeveelheden zodat minder verspilling of overschot plaatsvindt. De twee gekozen kleuren laten zich heel goed gebruiken om onderscheid te maken tussen bijvoorbeeld benzine en diesel, binnen- of buitenland of de zakelijke en consumentenmarkt.

Foto: Moton en Houweling zijn beide goed in opschalen. Of een afnemer nu een klein aantal producten of volle vrachtwagens tegelijk nodig heeft, beide bedrijven kunnen leveren.

Service

“Wij ontzorgen onze klanten en deze fles past in die filosofie,“ benadrukt Marcel. Een klant kan de minimale hoeveelheid van twaalf flesjes inclusief inhoud bestellen. Of duizenden stuks waarbij Moton ook het private label concept met naam, bijbehorende ontwerp en productie van de etiketten en veiligheids- en technische informatiebladen uit handen neemt. De service van Moton omvat daarnaast nog codering, onbeperkt garantie en als je vandaag bestelt, heb je de standaard producten ook nog eens meestal morgen al in huis.

Klanten vragen vandaag de dag ook steeds meer om producten die ‘MVO’ zijn. Yerney Beuker: “We hebben al diverse milieuvriendelijke(r), NSF-H1 en biologisch afbreekbare producten in ons assortiment en dat breidt alleen maar uit.” Toen Houweling met nieuws over een HDPE-fles van 100% afval (regeneraat) kwam, toonde Moton dan ook meteen interesse.

Moton Lubricants
Moton Lubricants

Moton en Houweling geven beiden aan dat klanten een hoge verwachting hebben: wat je levert moet vandaag de dag gewoon gegarandeerd goed zijn. “De kwaliteit van onze verpakkingen vult de gespecialiseerde producten van Moton daarbij heel goed aan,” zegt Frank Houweling. Marcel Beuker bevestigt: “Het is een duurzame relatie die je met elkaar aangaat, waarbij je op elkaar moet kunnen rekenen.” De twee bedrijven blijven ontwikkelen en brengen de komende tijd vast nog veel mooie nieuwe producten op de markt.

 

Kijk voor meer informatie over Moton Lubricants op hun website.

 

Ing. Jan Hermanie startte in 1980 Moton Lubricants door de receptuur van de middelen die destijds op de markt waren te verfijnen. Hij is tot op heden actief binnen het bedrijf dat gespecialiseerd is in private label maatwerk.

Moton Lubricants