Houweling

zoekvenster sluiten

Houweling Transport

Volumetransport

Volumetransport

Veruit de grootste activiteit van Houweling Transport is het volumetransport. Zes dagen per week rijden vrachtauto’s in heel Nederland en naar plekken in Duitsland, België en Frankrijk.

Het grootste deel hiervan wordt uitgevoerd door de volumecombinaties. Dit is een combinatie van motorwagen met aanhanger. Beide vervoeren een afzetbak met een insteekhoogte van bijna 3,0 meter en een gecombineerde laadlengte van 15,60 meter. Het totale laadvolume is 120m3. Er kunnen dus 30 pallets van 120x100x280mm of 38 pallets van 120x80x280mm worden vervoerd, dat zijn bijvoorbeeld 60 IBC’s of 76 pallets met jerrycans.

Houweling Transport beschikt ook over zogenaamde LZV’s. Dit staat voor ‘Langere en Zwaarde Vrachtauto-combinatie’. Dit is een combinatie van een motorwagen met twee aanhagers waarvan de voorste korter is, om manoeuvreren mogelijk te maken. De gecombineerde laadlengte van een LZV is 21,60 meter, waardoor het laadvolume met circa 30% toeneemt tot 165 m3. Er kunnen daardoor maar liefst 72 IBC’s of 104 pallets met jerrycans worden vervoerd.

Neem voor meer informatie over tarieven en mogelijken contact met ons op.

Volumetransport is de core business van de Houweling Groep
Houweling Transport