Houweling

zoekvenster sluiten

Trainingen en cursussen

Training: Juist gebruik van verpakkingen

Training: Juist gebruik van verpakkingen

Juist gebruik van verpakkingen

Bij het verpakken van chemicaliën is het van belang te weten aan welke eisen en voorschriften de verpakking moet voldoen. Aan bod komen onder meer de criteria en wettelijke eisen voor transport en opslag van deze chemicaliën.

Deze informatieis van belang voor de medewerkers van inkoopafdeling, maar ook voor magazijn- en productiemedewerkers. De risico’s, zowel op ongevallen als op repressieve maatregelen van de overheid, zijn van dien aard dat aandacht voor dit onderwerp zeker gewenst is.

Onderwerpen die besproken worden: Waar moet u op letten als u een verpakking kiest? Kunt u één verpakkingstype kiezen voor alle producten of is dat niet haalbaar? Opslagkosten en foutenrisico ten opzichte van de inkoopprijs.

We belichten zo veel mogelijk aspecten van de keuzes.

Onderwerpen

  • ADR-verpakkingen – het lezen van een UN keurmerk;
  • Het vertalen van MSDS-gegevens van een product naar de juiste verpakking;
  • Welke verpakkingsmateriaal kunt u voor welke stoffen wel of niet gebruiken?;
  • Welke combinatie-verpakkingen zijn mogelijk?

Doelgroep

De lesstof is gericht op inkopers, afdelingschefs, QSHE-medewerkers en magazijn- en productiemedewerkers van bedrijven die gevaarlijke stoffen verpakken.

Informatie en inschrijven

De inschrijfkosten voor deze training bedragen € 135,- per persoon. De totale lesduur bedraagt één dagdeel. De training vindt plaats in het gebouw van Houweling Packaging Logistics (Klappolder 104, 2665 LP  Bleiswijk) en duurt van 9.30u tot ca. 12.30u.

De cursusinformatie is ook te downloaden als pdf.

U kunt zich inschrijven door middel van het inschrijfformulier.

Trainingen en cursussen