Houweling

zoekvenster sluiten

Trainingen en cursussen

Trainingen en cursussen

Houweling Trainings- en OpleidingsCentrum

HTOC: Houweling Trainings- & OpleidingCentrum

Wanneer we met chemicaliën werken, is het van belang dat we weten wat we doen en bij voorkeur waaròm we dat doen. Alleen als we voldoende kennis hebben is veilig werken vanzelfsprekend  en wordt het een cultuur.
Alle maatregelen die u uzelf oplegt of die door de overheid worden opgelegd, zijn maar beperkt van waarde als uw medewerkers niet weten hoe ze ermee om dienen te gaan.

Cursussen

Vanuit dit uitgangspunt heeft het HTOC diverse cursussen opgezet en zijn we nog bezig om dit pakket verder uit te breiden. Het doel van de cursussen is te zorgen dat uw personeel de risico’s  leert herkennen, die op de juiste wijze kan voorkomen en anders er verstandig naar handelen. Voor de cursus Etiketten en MSDS-en volgens CLP/GHS is het doel natuurlijk anders, namelijk: hoe maak  ik ‘snel’ en goed een etiket en hoe kan ik het MSDS controleren?

  1. Veilig werken met chemicaliën;
  2. Veilig werken in het ADR-magazijn;
  3. Juist gebruik van PBM’s;
  4. Juist gebruik van verpakkingen;
  5. Etiketten en MSDS-en volgens CLP/GHS;
  6. Food: normen, eisen en (voedsel)veiligheid.

Doelgroep

Dat is logischerwijs afhankelijk van de cursus en staat ook op de specifieke cursusinformatie vermeld. We proberen een zo groot mogelijke doelgroep te bereiken dus is drempel laag, zonder dat we het principe van een betekenisvolle training laten schieten.  Wel is het in alle gevallen van belang dat de cursisten interesse hebben in het onderwerp.

Duur

De meeste cursussen duren 2 dagdelen; van 9.30 uur tot 15.30 uur met lunch van 12.30 uur tot 13.30 uur. De cursussen die één dagdeel duren beginnen om 9.00 uur en duren tot ca. 12.30 uur.

Inschrijven

U kunt zich inschrijven door middel van het inschrijfformulier.

Trainingen en cursussen