Houweling

zoekvenster sluiten

Houweling Showroom

Persoonlijke beschermingsmiddelen

Persoonlijke beschermingsmiddelen

Waar gewerkt wordt, gebeuren ongelukken. Het is een gezegde, haast een cliché, maar o zo waar. Op veel werkplekken zijn beschermingsmiddelen nodig. Een vrachtwagenchauffeur heeft werkhandschoenen, veiligheidsschoenen en een reflecterend vest nodig bijvoorbeeld. Een schilder gebruikt handschoenen, stofmaskers, een veiligheidsbril etc. En een bouwvakker heeft dan weer behoefte aan een helm, overall en valbeveiliging.

In de Houweling Showroom vindt u een compleet aanbod persoonlijke beschermingsmiddelen van gerenommeerde merken als Safety Jogger, 3M, Delta Plus, Dräger, Honeywell.

De producten zijn verdeeld in vijf productgroepen: adembescherming, oog- en gelaatsbescherming, gehoorbescherming, hoofdbescherming en handbescherming.

Adembescherming

Tijdens veel werkzaamheden kunnen in de werkruimte stofdeeltjes of gassen en dampen optreden. Deze kunnen ingeademd worden en vervolgens onherstelbare schade toebrengen. Het is belangrijk om zich daartegen te beschermen. De showroom levert een uitgebreid pakket stofmaskers, herbruikbare maskers en alle toebehoren, zoals filters, schoonmaakdoekjes etc.
Kijk ook op Adembescherming

Persoonlijke beschermingsmiddelen

Oog- en gelaatsbescherming

Het oog is verantwoordelijk voor 90% van onze zintuiglijke indrukken. Bij veel werkzaamheden kunnen splinters, (stof)deeltjes en brokstukken vrijkomen, die in de ogen kunnen komen en die uw netvlies kunnen beschadigen. Daarom is het dragen van goedgekeurde oogbeschermingvan groot belang. U vindt in de showroom een ruime selectie veiligheidsbrillen en gelaatsschermen.

Kijk ook op Oog- en gelaatsbescherming

Persoonlijke beschermingsmiddelen

Gehoorbescherming

Wat zegt u? Aanhoudend lawaai kan ongemerkt permanente gehoorschade veroorzaken. Gehoorschade is onomkeerbaar en onherstelbaar. Het dragen van gehoorbescherming is dus zeker geen overbodige luxe. Het is zelfs verplicht vanaf een geluidsniveau van 80 dB. In de showroom wordt een groot assortiment oordoppen, gehoorbeugels en gehoorkappen aangeboden.
Kijk ook op Gehoorbescherming

Persoonlijke beschermingsmiddelen

Hoofdbescherming

Het dragen van een veiligheidshelm is niet altijd verplicht, maar vaak aan te raden. Slimme koppen wensen bovendien meer dan alleen bescherming tegen vallende objecten. Daarom beschermen veiligheidshelmen ook tegen UV-straling, hitte en gevaarlijke vloeistoffen. Uiteraard zijn ook veiligheidshelmen verkrijgbaar in de showroom. Aan veel helmen zijn oorkappen of een gelaatsscherm te bevestigen.
Kijk ook op Hoofdbescherming

Persoonlijke beschermingsmiddelen

Handbescherming

Uw handen kunnen bij bepaalde materialen of werkzaamheden extra kwetsbaar zijn. het is daarom belangrijk om goede handbescherming te gebruiken. Omdat handschoenen ook kunnen beperken (bijv. minder ventilatie of grip) is het noodzakelijk om de juiste handbescherming te kiezen. In de showroom vindt u vele verschillende soorten handbescherming.

Kijk ook op Handbescherming

Persoonlijke beschermingsmiddelen
Houweling Showroom