Houweling

zoekvenster sluiten

MVO / CSR

Maatschappelijk verantwoord ondernemen / Corporate Social Responsibility

De Houweling Group is op veel fronten actief met Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen (MVO). Dit is een actueel onderwerp voor bedrijven die, naast het nastreven van winst, hun verantwoordelijkheid nemen voor mensen en milieu. Wij streven naar duurzame groei voor toekomstige generaties.

Circulair

Afval = grondstof. Door circulaire producten te verkopen én zelf te ontwikkelen, dragen we bij het behoud van waardevolle grondstoffen, de vermindering van het gebruik van fossiele grondstoffen en de vermindering van de afvalberg:

Onze flacons en jerrycans van 100% post-consumer recycled kunststof afval zijn een nieuwe stap in circulair ondernemen: ze verkleinen de afvalberg, besparen op fossiele grondstoffen en reduceren CO2. Zo sluiten wij de keten en dat wordt opgemerkt. Met onze verpakkingen van afval behoren we tot de MKB Innovatie Top 100 van 2018 én staan we als Best Practice op Nederland Circulair. We zijn trots op deze prestatie!

De Houweling Group biedt circulaire bedrijfskleding en -schoenen aan van de merken Tricorp, HAVEP en Emma Safety Footwear. In circulaire kleding en schoenen worden de materialen teruggewonnen en hergebruikt. Van oude kleding wordt nieuwe kleding gemaakt en dat bespaart grondstoffen!

Lees hier meer over de circulaire bedrijfskleding die wij zelf dragen.

Onze Recoservice is uiteraard een mooi voorbeeld van circulair ondernemen. Naast het inzetten van gebruikte verpakkingen voor een tweede leven, hebben we ook ons reconditioneringsproces zo circulair mogelijk ingericht. Zo vangt Alpak regenwater op die ze na filtering gebruikt om mee te spoelen. Daarmee besparen we jaarlijks maar liefst 4.500.000 liter drinkwater.

Duurzame keurmerken

Vele producten die we verkopen hebben keurmerken die duurzaamheid onderschrijven. Een keurmerk helpt bij het kiezen voor meer duurzame producten:

Fair Wear Foundation (FWF) zet zich in voor goede arbeidsomstandigheden in de kledingindustrie, in landen waar kleding wordt geproduceerd voor de Nederlandse en de Europese markt. Lees meer over FWF.

Ökotex Standard 100 is een wereldwijd bekend en betrouwbaar keurmerk. Ruwe, half afgewerkte en afgewerkte textielproducten worden getest op restanten van zware metalen, schadelijke kleurstoffen en bestrijdingsmiddelen. Lees meer over Ökotex.

CO2 reductie

Naast het inzetten van gerecylede verpakkingen om CO2 te besparen, proberen we ook onze eigen CO2 uitstoot te verminderen:

Het huidige pand van de Houweling Group in Bleiswijk wordt momenteel verbouwd. Wij verminderen onze CO2-uitstoot door onder andere dakplaten met een hoge isolatiewaarde en zonnepanelen te plaatsen, regenwater op te vangen en te gebruiken in onze spoelstraten en enerziezuinige LED-verlichting te gebruiken. Lees hier meer over de verbouwing.

De Belgische vestiging van de Houweling Group, Alpak bvba in Aarschot, gebruikt reeds zonnepanelen om in haar energiebehoefte te voldoen. Lees meer op die website.

Houweling Transport wil haar milieubelasting zo laag mogelijk houden. Dat doen we onder andere door vervoer te combineren, lege verpakkingen mee retour te nemen, gebruik te maken van vrachtwagens met EURO6 motoren en de chauffeurs te trainen in Het Nieuwe Rijden. Om onze inspanningen onafhankelijk te laten beoordelen, zijn we aangesloten bij Ecostars.

 

Toekomstbestendig

Met bovenstaande inspanningen nemen wij onze verantwoordelijkheid ter bescherming van mens en milieu. We proberen bij alle keuzes die we maken, ons bewust te zijn van onze impact en duurzame beslissingen te nemen. 

Over ons