Houweling

zoekvenster sluiten

Over ons

De Houweling Group is een familie van bedrijven. Onze producten en diensten beschermen het personeel, de planten en de producten van onze afnemers. Ons aanbod op het gebied van verpakkingen, veiligheid, (glas)tuinbouw, reconditionering, opslag en vervoer biedt de professionele gebruiker de kans om succesvol te ondernemen. De Houweling Group heeft twee Nederlandse vestigingen (Bleiswijk en Apeldoorn), een Belgische vestiging (Aarschot), een Roemeense en een Canadese vestiging.

Business units

Houweling Holding bv

De verschillende activiteiten van de Houweling Group zijn ondergebracht in aparte business units die allemaal onder Houweling Holding bv vallen, die hieronder.

In Houweling Holding zijn alle ondersteunende afdelingen van de Houweling Group, zoals Finance & Control, ICT en Marketing & Communication ondergebracht. De activiteiten van die afdelingen zorgen ervoor dat het personeel in de aparte business units de aandacht kan richten op hun specialisme.

Houweling International bv

Over ons

Houweling International bv is in de BeNeLux de grootste distributeur van kunststof, stalen en kartonnen verpakkingen. Houweling voert agentschappen van toonaangevende producenten in Europa, waarbij kwaliteit en betrouwbaarheid de belangrijkste pijlers zijn. Niet alleen verpakkingen, toebehoren en accessoires, maar ook advies, ontwerp en ontwikkeling maken deel uit van het aanbod.

Ga naar Verpakkingen

Over ons

Daarnaast biedt Houweling International inzameling van gebruikte verpakkingen en verpakkingsmaterialen aan. Ze worden vervolgens gereinigd (reconditioneren) en geprepareerd voor hergebruik. Veel verpakkingen krijgen zo een tweede, derde en soms vierde leven. Houweling is tevens gecertificeerd om gebruikte IBC’s opnieuw te voorzien van een geldig UN-keurmerk. Niet-reinigbare verpakkingen worden verkocht aan partijen die het materiaal bewerken zodat het als regeneraat opnieuw kan worden gebruikt voor bijvoorbeeld bumpers, kunststof pallets of fleecetruien.

Ga naar Reconditionering

Houweling Veiligheid bv

Over ons

Houweling Veiligheid levert als groothandel een volledig pakket persoonlijke beschermingsmiddelen (PBM’s), werkkleding en -schoeisel, ergonomische producten en artikelen voor bedrijfshygiëne. Daarnaast zijn we specialist op het gebied van ademluchttechniek: adviseren, installeren, repareren en keuren. Onze producten maken het werk niet alleen veiliger, maar ook gemakkelijker en aangenamer. 

Ga naar Veiligheid

 

Houweling Horticulture bv

Houweling Horticulture

Houweling Horticulture bv is ontdekker en wereldleider op het gebied van schermmiddelen voor de glastuinbouw. Daarnaast levert Houweling Horticulture glasreinigers, biostimulanten, biociden, meststoffen en andere veel gebruikte producten voor de tuinbouwsector. 

Ga naar Houweling Horticulture

 

Alpak bvba

Over ons

Alpak bvba is vanaf 2005 onderdeel van de Houweling Group. Net als Houweling International in Nederland levert Alpak bvba in België nieuwe verpakkingen en reconditioneert zij gebruikte verpakkingen. Daarnaast levert zij ook PBM's en werkkleding en heeft zij een eigen transportafdeling. 

Ga naar de website van Alpak bvba

Houweling Dutch Plantin Ltd

Dutch Plantin en Houweling Horticulture zijn per 1 januari 2019 actief in Canada onder de naam Houweling Dutch Plantin. Met het gecombineerde aanbod van beide tuinbouwspecialisten en een vestiging ter plaatse, kan Houweling Dutch Plantin bijdragen aan de groei van Noord Amerikaanse kwekers.

Lees meer in dit nieuwsbericht.

HLM Workwear bv

Over ons

HLM Workwear bv produceert en verkoopt functionele kledingstukken met een goede pasvorm in verschillende kleuren en stoffen. Een direct leverbaar assortiment gemaakt met het oog op de gebruiker. Werkkleding van een degelijke kwaliteit voor een scherpe prijs.

Ga naar de website van HLM Workwear

 

Houweling Romania SRL

Houweling Romania bestaat uit een calciumcarbonaatmijn en fabriek in Roemenië waar de schermmiddelen voor Houweling Horticulture worden geproduceerd.

Ga naar de website van Houweling Romania SRL

Houweling Transport bv

Houweling Transport

Houweling Transport bv is eigenaar van meer dan 30 vervoersunits in alle soorten en maten: volumecombinaties, trekker en opleggers, tanktrailers en containeropleggers. Houweling Transport biedt zijn diensten in heel Europa aan. Samen met Houweling Warehousing onderhoudt Houweling Transport meer dan 300 afzetbakken die kunnen worden ingezet om uw opslagcapaciteit (tijdelijk of permanent) te verhogen.

Ga naar Transport

 

Houweling Warehousing bv

Houweling Warehousing

Houweling Warehousing bv faciliteert opslagruimten met een totale oppervlakte van meer dan 90.000 0m2. Daarnaast worden aanvullende logistieke diensten aangeboden: op- en overslag, gekoelde opslag, crossdocking, assemblage, ‘customizing’ etc.

Ga naar Warehousing

 

Over ons