Houweling

zoekvenster sluiten

Over ons

De Houweling Groep levert ondernemingen een compleet pakket producten en diensten op het gebied van verpakkingen, veiligheid, (glas)tuinbouw, reconditionering, opslag en vervoer. De verschillende activiteiten zijn ondergebracht in aparte business units: Houweling International bv, Houweling Veiligheid bv, Houweling Transport bv, Houweling Warehousing bv, HLM Workwear bv, Alpak bvba én Houweling Horticulture bv. De Houweling Groep heeft drie vestigingen: twee in Nederland (Bleiswijk en Apeldoorn) en één in België (Aerschot).

Zeven business units

Houweling International bv

Houweling International bv is in de BeNeLux de grootste distributeur van kunststof, stalen en kartonnen verpakkingen. Houweling voert agentschappen van toonaangevende producenten in Europa, waarbij kwaliteit en betrouwbaarheid de belangrijkste pijlers zijn. Niet alleen verpakkingen, toebehoren en accessoires, maar ook advies, ontwerp en ontwikkeling maken deel uit van het aanbod.

Ga naar Verpakkingen

Over ons

Daarnaast biedt Houweling International inzameling van gebruikte verpakkingen en verpakkingsmaterialen aan. Ze worden vervolgens gereinigd (reconditioneren) en geprepareerd voor hergebruik. Veel verpakkingen krijgen zo een tweede, derde en soms vierde leven. Houweling is tevens gecertificeerd om gebruikte IBC’s opnieuw te voorzien van een geldig UN-keurmerk. Niet-reinigbare verpakkingen worden verkocht aan partijen die het materiaal bewerken zodat het als regeneraat opnieuw kan worden gebruikt voor bijvoorbeeld bumpers, kunststof pallets of fleecetruien.

Ga naar Reconditionering

Over ons

Houweling Transport bv

Houweling Transport bv is eigenaar van meer dan 30 vervoersunits in alle soorten en maten: volumecombinaties, trekker en opleggers, tanktrailers en containeropleggers. Houweling Transport biedt zijn diensten in heel Europa aan. Samen met Houweling Warehousing onderhoudt Houweling Transport meer dan 300 afzetbakken die kunnen worden ingezet om uw opslagcapaciteit (tijdelijk of permanent) te verhogen.

Ga naar Transport

 

Houweling Transport

Houweling Warehousing bv

Houweling Warehousing bv faciliteert opslagruimten met een totale oppervlakte van ca. 60.000m2. Daarnaast worden aanvullende logistieke diensten aangeboden: op- en overslag, gekoelde opslag, crossdocking, assemblage, ‘customizing’ etc.

Ga naar Warehousing

 

Houweling Warehousing

Houweling Veiligheid bv

Houweling Veiligheid levert als groothandel een volledig pakket persoonlijke beschermingsmiddelen (PBM’s), werkkleding en -schoeisel, ergonomische producten en artikelen voor bedrijfshygiëne.Daarnaast zijn we specialist op het gebied van ademluchttechniek: adviseren, installeren, repareren en keuren. Onze producten maken het werk niet alleen veiliger, maar ook gemakkelijker en aangenamer. 

Ga naar Veiligheid

 

Over ons

Houweling Horticulture bv

Houweling Horticulture bv is ontdekker en wereldleider op het gebied van schermmiddelen voor de glastuinbouw. Daarnaast levert Houweling Horticulture glasreinigers, biostimulanten, biociden, meststoffen en andere veel gebruikte producten voor de tuinbouwsector. Houweling Horticulture bezit een eigen fabriek in Roemenië waar calciumcarbonaat, dat ter plekke wordt gewonnen, wordt gebruikt voor de productie van schermmiddelen.

Ga naar Houweling Horticulture

 

Houweling Horticulture

Alpak bvba

Alpak bvba is vanaf 2005 onderdeel van de Houweling Groep. Net als Houweling International in Nederland levert Alpak bvba in België nieuwe verpakkingen en reconditioneert zij gebruikte verpakkingen. Daarnaast levert zij ook PBM's en werkkleding en heeft zij een eigen transportafdeling. 

Ga naar de website van Alpak bvba

Over ons

HLM Workwear bv

HLM Workwear bv produceert en verkoopt functionele kledingstukken met een goede pasvorm in verschillende kleuren en stoffen. Een direct leverbaar assortiment gemaakt met het oog op de gebruiker. Werkkleding van een degelijke kwaliteit voor een scherpe prijs.

Ga naar de website van HLM Workwear

 

Over ons
Over ons