Houweling

zoekvenster sluiten

Flacons van 100% post-consumer afval

Al jaren werken wij aan het verbeteren van de kringloop van het leveren van kunststof producten, de inname ervan en vervolgens hergebruik en recycling. Samen met QCP (Quality Circular Polymers), een bedrijf dat hoogwaardige plastic grondstoffen maakt uit gebruikte kunststoffen, zijn we nu zo ver dat we producten kunnen leveren die niet alleen voor 100% uit post-consumer afval bestaan, maar die ook dezelfde kwaliteit hebben als producten gemaakt van virgin kunststof.

Door een gespecialiseerde sortering van het ingezamelde kunststof (afkomstig van de SUEZ sorteerinstallatie in Rotterdam), een grondige reiniging en bewerking ontstaat de PCR-korrel (post-consumer-recycled). Dit granulaat, verkrijgbaar in HDPE en PP, heeft dezelfde kwaliteit als het virgin granulaat én voor een vergelijkbare prijs. Daarmee is een product van 100% gerecycled materiaal beschikbaar voor de markt en heeft Houweling weer een stap gezet in de toekomst van verpakken.

Flacons van 100% post-consumer afval
Flacons van 100% post-consumer afval

Foto links: Merlin Daleman

Foto rechts: Reinier Havenaar

Producenten Interflon, Spectro en Baril Coatings zijn onze eerste opdrachtgevers. Wij werken met hen samen aan de toepassing van 100% PCR-producten, o.a. in een 1-liter-fles.

Lees hier het artikel in Verpakkingsmanagement (23 augustus) met meer achtergrondinformatie. En bekijk de beschikbare PCR-producten op onze website.

Flacons van 100% post-consumer afval
Flacons van 100% post-consumer afval