Houweling

zoekvenster sluiten

Gastspreker spuitlicentietraining

Organiseert u spuitlicentietrainingen en zoekt u een gastspreker uit het bedrijfsleven? Bij ons kunt u terecht.

Gewasbeschermingsmiddelen en spuitlicentie

Gewasbeschermingsmiddelen zijn bestrijdingsmiddelen die in de landbouw worden gebruikt. Bijvoorbeeld bij het bestrijden van schimmels, insecten en onkruiden. Bestrijdingsmiddelen die buiten de landbouw worden toegepast, zijn geen gewasbeschermingsmiddelen, maar biociden. Mensen die beroepsmatig met gewasbeschermingsmiddelen werken, zijn verplicht om een spuitlicentie te behalen. Zo kan aangetoond worden dat ze over de juiste kennis en vaardigheden beschikken om verantwoord met gewasbeschermingsmiddelen te werken. Het hebben van deze licentie is ook verplicht als men bestrijdingen uit laat voeren door derden op eigen terrein of als men gewasbeschermingsmiddelen opslaat.

Spuitlicentietraining

Mensen die een spuitlicentie hebben, ontvangen een erkend diploma. Dit is vijf jaar lang geldig. Echter om kennis up-to-date te houden, moeten deelnemers minimaal vier kennisbijeenkomsten volgen gedurende deze vijf jaar. En wat is er leuker dan een gastspreker te vragen om zijn kennis te delen.

Gastspreker

Onze productspecialist André Pelgrim is op de hoogte van de nieuwste benodigdheden om veilig te kunnen werken met gewasbeschermingsmiddelen. Bij diverse partijen geeft hij trainingen op het gebied van veiligheid en dat is hem op het lijf geschreven. Hij vertelt: ‘’Als productspecialist persoonlijke beschermingsmiddelen (PBM) bij de Houweling Group en door contact met dealers, leveranciers en de gebruiker, hou ik mijn kennis over veilig werken met gewasbescherming actueel. Ik vind het leuk om mijn kennis met anderen praktijkgericht te delen’’.

Gastspreker spuitlicentietraining