Houweling

zoekvenster sluiten

Circulaire schoen van Emma

Duurzame werkschoenen

In ons assortiment bieden wij u de mogelijkheid om voor duurzame producten te kiezen. In onze webshop kunt u nu circulaire veiligheidsschoenen bestellen van Emma Safety Footwear. Dit is een schoen met een groene voetafdruk.

Deze veiligheidsschoen is deels gemaakt van gerecycled materiaal. 70% van de binnenzool is gemaakt van vullingen van oude (auto)stoelen en meubels. De veters zijn gemaakt van gebruikte PET-flessen.

Bovendien kunnen deze veiligheidsschoenen na de gebruiksfase opnieuw hergebruikt worden. De grondstoffen en componenten worden hergebruikt voor allerlei producten zoals tuinmeubilair, leren tassen en zelfs leuningen voor in de auto.

De veiligheidsschoenen van de toekomst hebben een eigen paspoort. Elke circulaire veiligheidsschoen van Emma bevat een QR-code. Scan deze code met de speciale EMMA Safety Footwear app en u ziet in het paspoort precies van welke materialen de schoenen zijn gemaakt en hoe ze kunnen worden gedemonteerd en hergebruikt.

Alle gebruikte materialen zijn gekozen om hun lange levensduur en voor elk materiaal is een volgende gebruikstoepassing bepaald.

Circulaire schoen van Emma