Houweling

zoekvenster sluiten

Circulaire bedrijfskleding

Onze werknemers dragen vanaf heden circulaire bedrijfskleding. Bij circulaire kleding worden de materialen van kleding hergebruikt. Van oude kleding wordt nieuwe kleding gemaakt en dat bespaart grondstoffen.

Besparen op grondstoffen

In circulaire kleding worden vezels steeds opnieuw ingezet. Dat bespaart grondstoffen, zoals katoen. Juist katoen is erg vervuilend. Een kwart van alle pesticiden in de wereld wordt gebruikt in de katoenteelt. Daarmee is de kledingsector, na de landbouwsector, de grootste vervuiler. Na gebruik verdwijnt kleding op de afvalberg. In Nederland alleen al is dit jaarlijks 135 miljoen kilo, ofwel: 5% van de totale afvalberg. Daarvan kunnen prima nieuwe producten worden gemaakt.

Tom Bouwmeester, manager van Houweling Veiligheid: ‘’En dat doen we dus ook door circulaire bedrijfskleding aan te bieden. De vezels van bijvoorbeeld softshell jassen kunnen tot wel acht keer worden hergebruikt."

Levenscyclus circulaire kleding

Kleding met het label DA Inside (Dutch Awearness Inside) geeft aan dat het kledingstuk 100% recyclebaar is. De vezels van de kleding zijn tot wel acht keer te gebruiken, dat is nog eens duurzaam! Via Track & Trace kunt u de levenscyclus van een product zien. Op ieder kledingstuk zit een QR-code. Het scannen van deze code onthult de geschiedenis, de milieu-impact en het materiaalgebruik van het product.

Recyclen van kleding en PBM's

Naast werkkleding kunnen ook persoonlijke beschermingsmiddelen van kunststof zoals helmen en brillen gerecycled worden. Van deze producten wordt een nieuwe grondstof gemaakt: Cliff. Cliff is een composiet van gebruikt textiel en gebruikt kunststof. Hiervan worden bloembakken, bankjes en tafels gemaakt.

Maatschappelijk verantwoord ondernemen

Tom Bouwmeester: "In samenwerking met Tricorp en Dutch Awaerness dragen onze werknemers speciaal voor ons ontworpen circulaire bedrijfskleding. Wij nemen daarmee weer een stapje in maatschappelijk verantwoord ondernemen. Doet u mee?"

Foto: persoonlijke kledingpakketten voor personeel van Houweling Groep.

Mogelijkheden

In onze webshop vindt u de de circulaire producten van Tricorp, Emma en HAVEP. Maak een afspraak om meer te weten te komen over circulaire bedrijfskleding voor uw organisatie.

Circulaire bedrijfskleding