Houweling

zoekvenster sluiten

Houweling op plaats 35 in MKB Innovatie Top 100

De Houweling Groep is op plaats 35 geëindigd in de MKB Top 100 met haar innovatie van kunststof verpakkingen van 100% post-consumer recycled afval. KVK publiceert deze jaarlijkse ranglijst met 100 concrete innovaties in het Nederlandse midden- en kleinbedrijf. De onafhankelijke jury onder leiding van Ruud Koornstra, innovator en eerste Energiecommissaris van Nederland, maakte dit vandaag bekend.

Verpakking van afval

Flacons en jerrycans worden normaal gesproken gemaakt van aardolie. De Houweling Groep ging op zoek naar een duurzaam alternatief. En dat is gelukt! Het is nu mogelijk om flacons en jerrycans te maken uit 100% kunststof afval. Deze gerecyclede kunststof verpakkingen zijn een nieuwe stap in circulair ondernemen: ze verkleinen de afvalberg, besparen op fossiele grondstoffen en reduceren de uitstoot van CO2. Dankzij deze uitvinding werd de Houweling Groep genomineerd.

MKB Innovatie Top 100

De provincies Zuid-Holland, Noord-Holland en de sector ICT zijn sterk vertegenwoordigd in de dertiende editie van MKB Innovatie Top 100. Dit is dé lijst met de meest innovatieve bedrijven uit het Nederlandse midden- en kleinbedrijf. Alle bedrijven van de Top 100 hebben succesvolle innovaties doorgevoerd op het gebied van een product, dienst, proces of organisatie. Aan de MKB Innovatie Top 100 van KVK is geen geldprijs verbonden. De ranglijst geeft een goed beeld van de innovatieve kracht van het mkb op dit moment.

Houweling op plaats 35 in MKB Innovatie Top 100