Houweling

zoekvenster sluiten

Houweling bouwt een van de grootste Zuid-Hollandse zonnedaken

Provincie Zuid-Holland 7 juli 2018

Houweling Groep uit Bleiswijk bouwt aan een van de grootste zonnedaken van Zuid-Holland. Dit is mede mogelijk gemaakt door de provincie met de subsidieregeling ‘Asbest eraf, Zon erop!’.

“Dit is precies waar we de regeling voor bedoelen, Houweling Groep gebruikt de zonne-energie deels zelf en de rest wordt in samenwerking met een energieleverancier aan de omgeving verkocht”, aldus gedeputeerde Han Weber tijdens zijn werkbezoek aan het bedrijf dat onder meer verpakkingsmaterialen produceert.

Fotografie: René Zoetemelk

Asbest eraf, Zon erop!

De provincie heeft de Subsidieregeling ‘Asbest eraf, Zon erop!’ vastgesteld om te stimuleren dat bedrijven zoals Houweling Groep uit Bleiswijk haar bedrijfspanden verduurzaamt. Houweling Groep heeft nu 46.000 m2 aan dakoppervlakte, waar ze uiteindelijk 3,7 MWp aan zonne-energie mee gaan opwekken.

De grootdakbezitter moet minimaal 40 kWp aan zonnepanelen plaatsen en kan dan €80,00 per kWp aan subsidie krijgen. De subsidieregeling loopt tot en met 2023. Subsidie wordt verstrekt voor de koop en de installatie van zonnepanelen op een dak waarvan het asbesthoudend materiaal toegepast als dakbedekking ten hoogste 12 maanden voor de datum van de aanvraag voor subsidie is verwijderd of nog verwijderd moet worden.

Rectificatie 24 september 2018

In de oorspronkelijke publicatie van Provincie Zuid-Holland werd vermeld dat wij het grootste zonnedak van Zuid-Holland hadden. Nu hebben wij wel het grootste zonnedak dat is gerealiseerd door de subsidieregeling, maar we hebben in het algemeen niet het grootste zonnedak van Zuid-Holland. PZH heeft dit op 21 september aangepast op haar website.

Houweling bouwt een van de grootste Zuid-Hollandse zonnedaken