Houweling

zoekvenster sluiten

Het verschil tussen gedemineraliseerd water en gedestilleerd water

Wat is het verschil tussen gedemineraliseerd water en gedestilleerd water? Goed om te weten, want beide producten zijn geschikt voor verschillende doeleinden.

Gedestilleerd water is over het algemeen iets zuiverder dan gedemineraliseerd water. Dit heeft te maken met de verschillende processen om het water zuiver te maken. 

Gedemineraliseerd water

Gedemineraliseerd water is gefilterd water. Door leidingwater te filteren worden de negatieve ionen, bestaande uit kleine hoeveelheden zouten, eruit gehaald. De positieve ionen blijven wel in het water. Deze vorm van water is schoon, maar niet volledig puur. Dit water heeft een neutrale pH-waarde. Het wordt veel gebruikt als accuwater, koelwater of om tanks schoon te maken.  

Gedestilleerd water

Gedestilleerd water is zeer zuiver water. Door destillatie zijn alle anorganische zouten en veel organische stoffen verdwenen. Het leidingwater wordt verhit tot het kookpunt. De condens (stoom) die er vanaf komt, wordt daarna opgevangen. Hierdoor blijven vrijwel alle stoffen die in het water zaten achter, waardoor alleen het pure water overblijft. Dit verdampte water wordt nog een keer gereinigd door een carbonfilter. Wat overblijft is gedestilleerd water wat 100% vrij is van bacteriën, parasieten, virussen en ziektekiemen en voor 99,99% van andere vervuilende stoffen zoals zware metalen, gifstoffen en anorganische mineralen. Het wordt veel gebruikt in bijvoorbeeld ziekenhuizen of in de voedselindustrie. Soms wordt er toch voor gedemineraliseerd gekozen omdat het goedkoper is.

Contact

Wij zijn gespecialiseerd in het leveren van gedemineraliseerd water, van een 5 liter jerrycan tot een 1000 liter ibc. Vraag een offerte op, we helpen u graag verder!

Het verschil tussen gedemineraliseerd water en gedestilleerd water