Houweling

zoekvenster sluiten

Alpak genomineerd voor titel Klimaatambassadeur 2018

Onze Belgische vestiging Alpak is genomineerd voor de titel Klimaatambassadeur 2018 door het milieu-infopunt voor de KMO (miK) en de provincie Vlaams-Brabant. We zijn trots op deze nominatie. Ook de Houweling Groep kwam het afgelopen jaar in het nieuws door verkozen te worden in de MKB Top 100 met een verpakking van 100% gerecycled plastic. Duurzaamheid is een actueel thema, we blijven bezig om steeds meer circulair te gaan ondernemen. 

Winnaar

Op 14 januari 2019 is de winnaar van de titel Klimaatambassadeur 2018 bekend gemaakt. Wij feliciteren DNS Belgium met het behalen van deze titel.

Klimaatambassadeur 2018

Elk jaar roepen het miK en de provincie Vlaams-Brabant een Vlaams-Brabants bedrijf uit tot klimaatambassadeur. MiK is een samenwerking tussen de provincie Vlaams-Brabant en de VOKA-Kamers van koophandel Vlaams-Brabant. Met deze wedstrijd willen ze ondernemers stimuleren om de CO2-uitstoot van hun bedrijf te beperken en zo bij te dragen aan een klimaatneutraal Vlaams-Brabant. Een jury selecteerde drie finalisten op criteria als relevantie van de duurzame acties, grootte van de acties en opname van duurzaamheid in de core business van het bedrijf. De drie finalisten waren DNS Belgium, AdSomeNoise en Alpak.

Alpak genomineerd

Alpak is genomineerd omdat circulair ondernemen in de praktijk gebracht wordt:

  • Hergebruiken van verpakkingen: We halen gebruikte verpakkingen op, maken ze schoon en repareren ze. Vervolgens brengen we ze weer terug op de markt.
  • Recyclen: We maken nieuwe verpakkingen van gerecycled plastic. Dit zijn onze post consumer recycled (PCR) verpakkingen, zoals flessen, jerrycans en emmers.
  • Duurzame bedrijfsvoering: De zonnepanelen op het dak van onze loods leveren ons de energie die we nodig hebben. Daarnaast gebruiken we gefilterd regenwater en spoelwater wordt gereinigd en hergebruikt.

Blijven innoveren

We zijn trots op onze nominatie voor de titel Klimaatambassadeur 2018. Dit geeft aan dat we serieus bezig zijn met duurzaamheid. Natuurlijk blijven we bezig om circulair ondernemen verder in de praktijk te brengen.

Alpak genomineerd voor titel Klimaatambassadeur 2018